Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Hrana za rasne mačke / Zanimljivosti / Sajmonov mačak - internet zvezda
Sunday, 17 November 2013 18:23

Sajmonov mačak - internet zvezda

  • Print

Ljubitelji mačaka već neko vreme pričaju o novom omiljenom mačoru iz crtanog filma.

Neko će odmah pomisliti na Garfilda, ali on nije nov već odavno. Ne, ovde nije reč o Garfildu već o blesavom mačoru bez imena - Sajmonovom mačoru.

Engleski animator Sajmon Tofild (Simon Tofield) u svoje kratkometražne crtane filmove na izuzetan način pretače sve ono što mi vlasnici mačaka već dobro znamo, i volimo kod svojih ljubimaca.

Sposobnost mačke da svoju dobrobit i ugođaj pretpostavi svemu, a da je pri svemu tome volimo sve više se bez preterivanja može nazvati fenomenom.

Originalan minimalistički pristup ilustraciji i animaciji načinio je "Sajmonovog mačora" pravom internet zvezdom. Evo nekih opštih informacija o ovom crtanom ispod kojih ćete moći da pogledate epizode koje su ga proslavile:.

Ko je zapravo "Sajmonov mačak"?
Sajmonov mačor je jedan šarmantan ali nestašan mačor koji živi sa Sajmonom.

Njegovo prvo pojavljivanje na internetu je bilo pre par godina u epizodi "Cat-Man-do". Od tada se takođe pojavljuje i u knjigama, igricama i stripu.

Sajmonov mačak

Ko je Sajmon Tofild?
Sajmon je engleski animator koga zanimaju životinje i priroda Engleske, slikarstvo, nenastanjena prostranstva i naravno - mačke.

Sajmonov mačak

Sajmon je počeo da se bavi animiranjem još kao dete. Inspirisan crtanim fimovima sa televizije, on bi obično pravio jednostavne "crtane" u kojima bi savijanjem listova iz blokčića simulirao tehnike koje je viđao na malom ekranu.

Sajmonov mačak

Da li Sajmon ima mačku u pravom životu?
Simon zapravo ima ne jednu nego četiri mačke: Hju, Mejzi, Džes i Tedi (Hugh, Maisy, Jess i Teddy). Njhove fotografije se ponekad mogu videti na njegovom website-u. Kao što možete videti, prema ljudskim imenima koje im je dao, Sajmon mačke doživljava kao punopravne individue.

Sajmonov mačak

Da li njegove mačke daju svoje "glasove" za zvukove u njegovim crtanim filmovima?
Sve zvukove i glasove u crtanom "Sajmonov mačak" pravi sam Sajmon! Jedini izuzetak je ptica iz epizode "Snežna posla", kojoj je glas "pozajmio" pravi kos.

Sajmonov mačak crtani

Ko stoji iza nadimka 'Shrooty'? (koji se pojavljuje na odjavnoj špici)
Shrooty je nadimak talentovanog tonca (tačnije tonskog dizajnera) koji pomaže Sajmonu u pravljenju zvuka za crtane filmove "Sajmonov mačak".

Sajmonov mačak crtani

Koji software se koristi za pravljenje ovih crtanih filmova?
Sve epizode su nacrtane i animirane u programu Adobe Flash i upotrebom Wacom stylus olovke i table.

Sajmonov mačak crtani

Zašto toliko dugo traju pauze između izdavanja novih epizoda "Sajmonovog mačora"?
Iako se ovi crtani filmovi prave uz pomoć najnovijih programa, oni se i dalje ručno animiraju, takoreći na tradicionalan način, sliku po sliku. Za pravljenje jedne sekunde crtanog filma "Sajmonov mačor" je obično potrebno napraviti između 12 i 25 pojedinačnih crteža.

Sajmonov mačak crtani

Prva epizoda kratkometražnog crtanog filma koji je tek kasnije postao serijal nosi naziv "Cat-Man-do", igra reči u kojoj se naziv može pročitati i tako da zvuči kao Katmandu, što je naziv glavnog grada Nepala. U ovom slučaju, se sastoji zapravo od tri reči Cat - mačka, Man - čovek i do - činiti. Šta Sajmonov mačak čini svom čoveku kada želi njegovu pažnju je najbolje da pogledate dole:U sledećoj epizodi, vlasnik pokušava da gleda televiziju međutim, postoji nešto daleko važnije od toga. Pogađate, mačak je gladan i ne žali truda da to objasni svom vlasniku.
Neumoljivi predator koji čuči u svakoj mački, ma koliko pitoma i umiljata bila, uvek izađe na površinu kada se ispored nje nađe dovoljno jak izazov. Tada obično nastaje pravi beskompromisni pohod koji se može završiti isključivo pobedom mačke, a često i obaranjem sve što se "slučajno" našlo na putu hvatanja muve, leptira, guštera...Čim ste na ovoj internet adresi ili imate ili volite mačke, pa obavezno pogledajte kako je Sajmon pretočio svoju mačju opsesiju u izuzetan crtani film u nastavcima.

Ostale epizode možete u visokom (HD) kvalitetu pogledati na website-u autora, koji takođe nudi i mnoge druge sadržaje, knjige, igrice za Apple mobilne telefone, majice šolje itd...
=== www.simonscat.com ===

 

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121