Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Hrana za rasne mačke / Zanimljivosti / Čuvaj se mačke! Purrminator grebe i ujeda!
Thursday, 05 May 2016 13:19

Čuvaj se mačke! Purrminator grebe i ujeda!

  • Print

Britanski bračni par dobio je upozorenje Kraljevske pošte (Royal Mail) da njihova mačka otima pisma od poštara svaki put kada on pokuša da ih ugura kroz vrata.

Bella, četvorogodišnja crno-bela mačka ispušta čudne zvuke kada se poštar približava kući, pre nego što skoči na sanduče i otme pošiljku.

Mačka skače na sanduče i grize pisma

Njeni vlasnici, Metju Sempson i Lora Lou (Matthew Sampson, Laura Lowe) kažu da mačka verovatno ima nešto protiv poštara ali da je nikada nisu videli da ga stvarno napada.

"Kada poštar dođe na vrata, ona ispušta neku vrstu urlika. Nikada ranije nisam čula mačku da se tako oglašava.", kaže Metju.

Međutim, iz britanske Kraljevske pošte kažu da Bella predstavlja "rizik od povrede" za njihovog zaposlenog, i nakon zdravstvenih i bezbednosnih procena, poručili su da mački mora biti na neki način ograničen pristup sandučetu, i da neka promena mora biti izvršena u domu njenih vlasnika u Bristolu.

Zvaničnici kažu da mačka predstavlja "opasnost" i poručili su vlasnicima, koji planiraju da ugrade spoljno sanduče, da "moraju držati svoju ljubimicu pod kontrolom".

Mačka Bella koja skače na sanduče i grize pisma

"Pismo upozorenja od Pošte je poslednje što sam očekivao da ikada dobijem. Znam da Bella ne voli poštara, ali nikada nisam video da ga stvarno napadne i žao mi je ako se to desilo. On svakako ne treba da bude u riziku od povreda naposlu. Doduše nisam siguran kako da onemogućimo mačku da mu priđe. Mi se uskoro selimo pa ćemo u međuvremenu postaviti spoljašnje sanduče."

Pismo koje su dobili kaže: "Želimo da vas obavestimo da imamo probleme prilikom isporuke pošte na vašu adresu zbog postupaka vaše mačke. Nakon procene zdravstvenih i bezbednosnih rizika, zaključili smo da je stepen opasnosti takav da zahteva reakciju sa vaše strane koja će obezbediti bezbednost našeg osoblja koje vrši isporuke. Naš zaposleni je prijavio da kada gura poštu u vaše sanduče mačka grabi pošiljke i ugrožava njegove prste. Zbog svega nevedenog, molimo Vas da mački onemogućite pristup poštaskom sandučetu ili da obezbedite alternativni, bezbedan način za isporuku pošte na vašu adresu."

Mačka Bella koja skače na sanduče i grize pisma

U zvaničnom saopštenju, predstavnik Kraljevske pošte je napisao: "Ukoliko procenimo da postoji opasnost od psa ili bilo koje druge životinje na adresi korisnika, mi smo posvećeni tome da u saradnji sa korisnikom dogovorimo jednostavne korake koji će obezbediti bezbednu isporuku pošte."

Mačka Bella koja skače na sanduče i grize pisma

"U ovom slučaju smo zamolili vlasnike da drže svoju ljubimicu pod kontrolom kada poštar zove i pozvali ih da stupe u kontakt sa službenicima pošte kako bi se dogovorili o detaljima. Ovo se može izvesti jednostavnim onemogućavanjem mačke da pristupa poštanskom sandučetu ili instaliranjem kaveza sa unutrašnje strane vrata koji će smanjiti rizik od ugriza ili ogrebotina. Naši poštari takođe koriste posebne štipaljke kako bi bezbedno isporučivali poštu na adrese gde ima životinja u domaćinstvu."

Izvor vesti: The Telegraph

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121