Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Ishrana mačke / Zanimljivosti / Mačka na biciklu? O, da...
Friday, 18 July 2014 14:03

Mačka na biciklu? O, da...

  • Print
Nerazdvojni Rudi i EmDžej Nerazdvojni Rudi i EmDžej

Maca koja sedi na ramenu svog vlasnika dok on raznosi pošiljke :)

Rudi Saldia je 26-togodišnji zaljubljenik u biciklizam iz Filadelfije (S.A.D.) koji je spojio lepo i korisno te radi kao kurir na biciklu.

Samo po sebi to svakako ne bi bilo dovoljno da ovaj mladić krajem 2012. godine postane zvezda na YouTube kanalu. Pogađate i sami, mačka na njegovim leđima ima neke veze sa tim :D
Evo tog video snimka koji je do sada videla milionska publika:

Rudijeva EmDžej (MJ od Mary Jane) je domaća tabby* mačka stara godinu dana - mačka koja se ne odvaja od svog vlasnika ni kada on ide na posao.

Kako to biva, sve je počelo sasvim slučajno. Rudi je svojoj majci ispričao da nosi EmDžej na ramenu dok vozi bicikl. Ona se na to samo nasmejala odbijajući da poveruje kako je to moguće. Da bi joj dokazao da se ne šali, Rudi je montirao svoju akcionu GoPro kamericu na bicikl i snimio vožnju po gradu sa mačkom na ramenu. Ostalo je istorija, video snimak je postavljen na YouTube i zvezde su rođene :)

EmDžej je prilično vešta mačka koja po svemu sudeći uživa u vožnji. Ona se opušteno mazi i umiljava dok njen vlasnik juri ulicama Filadelfije. Rudi kaže da se EmDžej jedino plaši od glasnih sirena i autobusa. Kako je inače kućna mačka, ovo joj je praktično jedini način da "izađe u šetnju".

Rudi Saldia i njegova mačka EmDžej

EmDžej je sa Rudijem išla na prvu probnu vožnju biciklom kada je bila sasvim malo mače, staro oko dva meseca. U početku su se polako vozili mirnijim ulicama Filadelfije u kojima nema saobraćaja i buke, a vremenom su vožnje postajale sve duže. Prva vožnja je bila oko jednog kvarta, druga oko dva, a sada EmDžej sedi na Rudijevom ramenu i po 35km!

Kako kaže Rudi, EmDžej je još kao malecno mače najviše volela da sedi na njegovom ramenu. Danas, kada ga vide na biciklu sa mačkom na ramenu, ljudi uglavnom pozitivno komentarišu. Gde god da stane u gradu, ljubitelji mačaka mu prilaze, a mnogi od njih u neverici šta vide, pitaju kako je uspeo da navikne mačku da bez ikakvog povoca ili ogrlice tokom vožnje održava ravnotežu...

Koliko je samouverena i opuštena EmDžej na ramenoj poziciji puno govori to da, prema Rudijevim rečima, dok se voze ona skoro nikad ne koristi nokte, i da na njegovim ramenima uopšte nema ogrebotina.

Interesantan podatak je da Rudiju ovo nije prvi kućni ljubimac koga je vodio na vožnju biciklom, iako jeste prva mačka. Čast i avanturu da se voze biciklom su prvo imali njegovi patuljasti oposumi.

Nakon munjevite planetarne popularnosti, pojavili su se i razni komentari na društvenim mrežama.  Iako je većina bila oduševljena, drugi su se izražavali zabrinutost za bezbednost mačke. I kao što to obično biva na internetu, dolazilo je i do varnica među zastupnicima različitih mišljenja.

Rudi na sve priče odgovara kako je EmDžej podjednako ugrožena koliko i on, da bi u eventualnoj saobraćajnoj nesreći mačka verovatno bolje prošla od njega i da se on odgovorno ponaša dok vozi bicikl.

Njegova majka sasvim pozitivno gleda na celu stvar i kaže da njen sin uživa u vožnji bicikla dok mačka obožava da je u njegovoj blizini, i da je to svakako bolje nego da sama sedi kod kuće dok on radi.

*tabby je izraz koji se u felinologiji koristi za tigraste šare krzna. Šare biti različitih kombinacija, svetlo i tamno-žute, sive i crne itd...Šta vi mislite, koliko je ovo bezbedno? Napišite nam u komentarima dole.

Korisni linkovi:
Rudijev YouTube kanal

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121