Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Čuli su cviljenje i grebanje iz bunara, a onda su videli odraslog LEOPARDA na dnu!
Friday, 12 August 2016 17:46

Čuli su cviljenje i grebanje iz bunara, a onda su videli odraslog LEOPARDA na dnu!

 • Print

Meštani sela Pimpalgaon Sindhanat u Indiji brzo su primetili da nešto nije u redu kada su čuli zavijanje i cviljenje sa dna bunara.

Nakonj što su bacili pogled unutra, shvatili su da je veliki leopard nekako uspeo da padne u vodu bunara dobokog dvadesetak metara. Grupa njih je brzo improvizovala debeli snop grana koje su poslužile kao privremena "slamka" spasa premorenoj i preplašenoj mački kojoj je pretilo davljenje.

Spustili su prvu pomoć do nivoa vode i leopard se nekako izvukao na uvezane grane. Istovremeno je u pomoć pozvan spasilački tim organizacije Wildlife SOS koji se bavi spasavanjem divljih životinja. 

Nedugo zatim, spasioci su stigli na lice mesta i započeli plan za bezbednu i efikasnu akciju vađenja leoparda iz bunara. Vođa spasilačkog tima, veterinar Edžej Dešmuk (Ajay Deshmukh) je odlučio da je najboljed a se u bunar spusti neka vrsta sanduka, u nadi da će leopard biti radoznao i da će ući u sanduk, nakon čega bi mogli da ga izvade na bezbednu visinu tla. 

Leopad na dnu bunara u Indijskom selu

Spasavanje leoparda u Indiji

U prvom trenutku leopard je doživeo veliki drveni sanduk koji se spuštao kanapima kao neprijateljski, preteći objekat. Srećom, nakon kraćeg vremena ipak je uradio ono što su spasioci i pretpostavljali - ušao u sanduk!

Velika mačka je ubrzo bila spašena i na putu ka džungli, a da nije bilo brze reakcije ovih požrtvovanih i hrabrih spasilaca, svet bi verovatno ostao bez još jednog od već ugroženih vladara džungle - leoparda. 

Najbolje da pogledate video snimak same akcije spašavanja:


Treba li reći još nešto sem da se divimo ovim plemenitim ljudima? :)

 

Izvor informacija:
WildlifeSOS.ORG

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu.

Kineska izreka

Ako mačka nešto pametno uradi, mi to zovemo instinktom, a kada isto to uradimo mi onda se to zove inteligencija.

Will Cuppy, humorista

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.

Sir Harry Swanson, pisac

Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku.

Paul Gray, umetnik

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne.

Žil Vern, pisac

Oprezan sam kao i mačka koja bi da ukrade hranu.

Viljem Šekspir, pisac

Ljubitelji i vlasnici mačaka su rezlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?

Louis J. Camuti, veterinar

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku.

Mark Tven, pisac

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121