Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Hrana za rasne mačke / Zanimljivosti / NEVERICA: Lovci ubili i brata lava Sesila!
Saturday, 01 August 2015 21:28

NEVERICA: Lovci ubili i brata lava Sesila!

  • Print

Mesec dana nakon mučkog ubistva lava Sesila od strane lovca, dok ceo svet diže glas protiv ubijanja životinja pod izgovorom "sporta", ubijen je i njegov brat Džeriko!

Neverovatna vest osvanula je pre samo nekoliko sati, 1. avgusta 2015. u popodnevnim časovima na Facebook stranici "Zimbabwe Conservation Task Force", neprofitne organizacije koja se bavi zaštitom ugroženih životinja u Zimbabveu.

Kratka informacija obaveštava javnost da je i drugi lav, Sesilov brat Džeriko (Jericho) ubijen od strane lovaca koji su ilegalno boravili u nacionalnom parku. Nakon što je lava Sesila ubio američki zubar Volter Palmer (Walter Palmer), stručnjaci su se plašili da će Sesilovi potomci možda stradati od strane nekog drugog odraslog lava koji želi da preuzme teritoriju. Na njihovo iznenađenje, Sesilov brat Džeriko je pritekao u pomoć, štiteći Sesilove mlade.

Prema rečima J. Rodrigeza, zvaničnika organizacije Zimbabwe Conservation Task Force, lav Džeriko (slika dole) je ubijen u subotu 1. avgusta u 16h, dok detalji ove katastrofe nisu još saopšteni.

Ubijeni Džeriko i mladunče lava

Lovac krvolok ubica lava Sesila

Lav Sesil je bio jedna od najomiljenijih životinja u nacionalnom parku Hwangwe, a život je izgubio od strane poznatog krvoloka, lovca iz Minesote (slike gore). Dotični zubar će se suočiti sa licem pravde, iako sam tvrdi da je regularno platio 50 hiljada dolara za dozvolu da ubije lava u Zimbabveu. Lav Sesil je prema nekim informacijama namamljen van teritorije nacionalnog parka, a zatim pogođen strelom. 40 sati kasnije, lovačka potera je stigla ranjenog lava, dokrajčila ga vatrom iz puške, a zatim su mu odrali kožu i odsekli glavu! (Ne čudite se, ovo je uobičajeno ponašanje lovaca - i mislite o tome kada vas budu lagali kako oni vole prirodu i životinje!)

Iako je lov u većem delu Zimbabvea legalna stvar koja se legalno plaća, ovakvi i drugi primeri odlično ilustruju šta su lovci, bez obzira da li ubijaju po zakonu ili van zakona.

Lav Sesil ubijen

STOP LOVU!

 

Izvor vesti:
Inhabitat.com
Zimbabwe Conservation Task Force Facebook page

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121