Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Monday, 07 May 2018 21:41

Kafić sa mačkama u vozu = SAMO u Japanu!

  • Print

Japanska železnica u saradnji sa društvom za zaštitu životinja u akciji podizanja svesti o napuštenim mačkama!

10. septembra 2017. realizovana je saradnja železnice i nevladine organizacije Kitten Cafe Sanctuary u organizovanju prvog događaja ove vrste. Tridesetak mačića i mačaka štićenica ovog azila i isto toliko ljubitelja mačaka vozilo se između gradića Ogaki i Ikenu. Cilj je bio skretanje pažnje javnosti na važnost udomljavanja napuštenih mačaka, korist od sterilizacije kao i veoma mračnu činjenicu da se napuštene mačke eutanaziraju u jako velikom broju.

Putnike ovog jedinstvenog voza/restorana dočekala je dobrodošlica mačića koji su samo čekali da se igraju. Prihod od karata koje su koštale po ~23€ upotrebljen je za finansiranje aktivnosti azila Kitten Cafe Sanctuary, a putnici su sem ove vožnje dobili lanč-paket, slatkiše i neograničenu vožnju bilo kojom linijom ove železnice tog dana.

Mačji voz u Japanu

Mače u vozu u Japanu

Neki od putnika su prešli više stotina kilometara kako bi učestvovali u ovoj pionirskoj vožnji vozom. Mikiko Hajaši, putnik koji je došao iz zapadnog Japana, inače je vlasnik dve mačke koje je spasao sa ulice: "Mislim da je dobro da što veći broj ljudi bude svesno koliko mačića traži dom, a ovakvi događaji svakako doprinose tome."

Broj mačaka u Japanu koje su primljene u azile je opao za oko 70%, na 72 hiljade u 2016. godini, sa čak 237 hiljada u 2004. Ovo je takođe smanjilo i broj eutanazija u sličnom procentu. Ukupna populacija mačaka u Japanu broji oko 10 miliona.

Jedan od srećnika koji su uspeli da kupe kartu bio je i pisac Bull Adler, koji se iz američke prestonice preselio u Japan pre 3 godine. Prema njegovim rečima, celo dvoiposatno putovanje proteklo je 100% u znaku mačaka. Niko od putnika nije posmatrao prelepe pejsaže, niko nije izašao u toalet, a većina nije stigla ni da jede. Svi su bili zaneseni u igri i fotografisanju sa neumornim mačićima.

Adler je vlasnik jedne, i veliki ljubitelj svih mačaka. Kako kaže, dobro je upoznat sa danas veoma modernim mačjim kafeima, ali naglašava primetnu razliku. Atmosfera u mačjim kafeima je opuštena i staložena jer su u njima uglavnom odrasle mačke koje su uglavnom izležavaju i maze. Sa druge strane, u ovom vozu su se spojile radoznalost, energičnost i razigranost mačića sa kretanjem kroz prelepe predele.

Mačji voz u Japanu

Mačka u vozu u Japanu

Očekivano, nakon vožnje svi putnici su pričali kako im je dva i po sata proletelo za čas.

Po svemu sudeći, ova probna mačja linija vozom bila je uspešna za sve. Vlasnici privatne železničke kompanije su dobili željeni publicitet, a društvo za zaštitu životinja je prikupila određena sredstva i uspelo da svoju poruku prenese široj javnosti. Svi zadovoljni!

Lep primer kreativnosti i simbioze. Treba kapirati i kopirati! :)

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121