Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Tuesday, 15 November 2016 14:41

Mačka otela "slavu" osnivaču Vikiliksa!

  • Print

Poznata mačka pojavila se na prozoru ambasade Ekvadora dok je policija ispitivala Džulijana Asanža.

U javnosti poznata i kao "ambasadorska mačka", ova domaća tigrasto-bela maca je čak bila i elegantno obučena za posebnu priliku, šepureći se u beloj košulji sa crveno-belom prugastom kravatom.

Mačka Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu
Umiljata maca je često viđana kako se šetka po zvaničnoj rezidenciji i pokazala se kao verni saradnik Asanžu, koji se nalazi u ambasadi Ekvadora.

Maca je snimljena kako radoznalo gleda sa prozora ambasade nakon što su predstavnici Švedske stigli kako bi nadgledali ispitivanje njenog vlasnika u vezi sa poslednjim krivičnim optužbama.

Za one koji ne znaju, Džulijan Asanž je australijski programer, publicista i novinar. Glavni je urednik i jedan od osnivača organizacije Wikileaks koja postoji od 2006. godine. Vikiliks i njegov osnivač su se zamerili brojnim političarima i državama širom sveta objavljujući neprijatne podatke i poverljive razgovore. Zbog svega toga Asanž se od 2012. godine nalazi u ambasadi Ekvadora, koja mu je odobrila azil, u Londonu. Nije u mogućnosti da izađe ili se slobodno kreće zbog opasnosti od hapšenja.

Tokom svog boravka u ovom svojevrsnom dobrovoljnom pritvoru, Asanžu je ova maca bila nerazdvojni prijatelj od kada su mu je njegova deca poklonila početkom godine.

Macin Twitter nalog je poznat je političkim komentarima, od kojih nisu bili pošteđeni ni nedavni predsednički izbori u Sjedinjenim Državama.

Mačka Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu
Kao što vidite, maca se nije uzdržavala ni od komentara po pitanju izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije, poznatog kao Brexit.

Naravno, kako i dolikuje, mačka iz diplomatskih krugova se druži sa istaknutim ličnostima, a ovde je možete videti sa poznatim rediteljem i borcem za pravdu, Majklom Murom.

Mačka Džulijana Asanža i Majkl Mur u ambasadi Ekvadora u Londonu

Mačka Džulijana Asanža i Majkl Mur u ambasadi Ekvadora u Londonu

Mačka Džulijana Asanža i ambasador Ekvadora u Londonu
Ambasador Ekvadora i Asanž u razgovoru kome prisustvuje i domaćica maca :)

Mačka Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu

Mačka Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu

Mačka Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu

U zvaničnim izvorima u vezi ovog događaja ne navodi se podatak da li su istražitelji po dolasku u ambasadu bili protokolarno dočekani od strane ove prelepe mace. :)))

Pogledajte i video snimak koliko je novinara privuklo njeno pojavljivanje na prozoru ambasade.Izvor podataka:

Instagram Embassy Cat

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121