Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Friday, 17 June 2016 20:41

Oduvek ste želeli da izgledate kao mačka? Japanci imaju rešenje!

  • Print

Umetnici u Japanu prave džinovske mačke od filca!

Japanski umetnik Hoyuki Sati i njegovi studenti prvobitno su napravili jednu ogromnu mačku kao deo duhovite zamene uloga u kojoj posmatrač-čovek, sićušan u poređenju sa predimenzioniranom skulpturom mačke zapravo postaje njen kućni ljubimac. Da, ova mačka bukvalno mazi i češka ljude! :)))

Pravljenje džinovske mačke od filca

Umetnik iz Japana i džinovska mačka

Nakon prve džinovske mačke, zbog fantastične reakcije kako posetilaca tako i kolega iz struke, Hoyuki je nastavio da sa svojim studentima pravi druge modele realističnih mačjih glava koje se mogu nositi kao maske.

Prethodnih godina nekoliko njegovih radova iz serije gigantskih filcanih mačaka izlagano je u cenjenim japanskim umetničkim galerijama.

Inače, filcovanje vune je način pravljenja tkanine koji se zasniva na osobini vlakana vune da se zbog mehanickog i toplotnog delovanja, a uz pomoc sapuna, međusobno upletu u čvrstu strukturu.

Džinovska mačka i čovek

Džinovske mačke od filca kao maske

Vuna se nakon česljanja ne prede u nit, nego se kvasi vodom i sapunom, a zatim gnječi i valja. Zahvaljujući strukturi vunene niti, koja je prekrivena krljušti (poput riblje), vlakna se u ovom postupku sve čvršće međusobno prepliću, uplicu i mrse. Na kraju se dobija gust i neraskidiv materijal — filc.

Japanske džinovske mačke od filca kao maske

Japanske džinovske mačke od filca kao maskeIako mnogo više volimo naše prave, žive mačke, mora se priznati da ovakvi projekti i njihovi autori na originalan način iskazuju sopstvenu naklonost mačjem rodu, i u krajnjoj liniji ulepšavaju svet ljubitelja mačaka.

Svet bi svakako bez umetnosti i mačaka bio ružno i dosadno mesto :)Izvor informacija:
Needle felted cats

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121