Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Friday, 29 January 2016 09:08

Izložba mačaka "Karneval u Beču" 2016

  • Print

Kao što ste navikli, "dugometražna" galerija sa oko 200 fotografijasvih vrsta mačaka!

Po ledenom vetru i temperaturi u minusu ka Beču se iz Srbije uputila felinološka "ekspedicija" sastavljena od predstavnika nekoliko naših odgajivačnica a tu je naravno bio i vaš fotograf! :)

23. i 24. januara 2016. u prestonici Austrije održana je međunarodna izložba mačaka prema pravilima TICA asocijacije. Ovu veliku priredbu za mačkoljupce organizovao je austrijski The Blue Danube Cat Club, koji vode nama već poznata imena iz sveta felinologije.

Prijavljeno je bilo oko 100 mačaka svih rasa, uključujući naravno i domaće mace. Najbrojnije su bile regdol (ragdoll), mejn kun (maine coon), persijske, bengalske, britanske i američke kratkodlake i dugodlake, sijamske... 

U 5 ringova sudili su:
Kim Chenault (S.A.D.)
David Nudleman (S.A.D.)
Franziska Gagern (Austrija)
Erwin Van den Bunder (Austrija)
Asa Broing (Švedska)
Jean-Marc Lagarde (Francuska)
Katharina Krenn (Austrija)

Kako na izložbama mačaka koje organizuje asocijacija TICA postoji običaj da izložba ima neku temu, ova izložba je bila Karneval, te su učesnici imali mogućnost da prvog dana budu u kostimu svog omiljenog junaka ili epohe u istoriji. Pošto se izložba održavala u kutku džinovskog tržnog centra te su ljudi često morali da izlaze van same hale među druge ljude, kao da ideja nije sasvim uspela, i mali broj se zaista kostimirao.

Izložba je oba dana trajala od 9 do 18 časova. Spisak svih nagrađenih mačaka možete naći na matičnom TICA sajtu.

Srpsku felinologiju predstavljale su čak tri odgajivačnice:

My Thai Diamond - thai mačke

Blue Eyes Angels - ragdoll mačke

Neva Angels - sibirske mačke

Izložba mačaka TICA

Izložba mačaka TICA

 

Organizatori zaslužuju posebnu pohvalu za ideju da se deci na zabavan način, putem plišanih igračkica mačaka ispričaju osnove odgovornog vlasništva. Mačke (i drugi ljubimci) nisu igračke, a ovde je iskorišćena prilika da se na interesantan način mališanima prenesu informacije koje će u budućnosti koristiti i njima i njihovim kućnim ljubimcima. Bravo za Blue Danube Cat Club! 

Izložba mačaka TICA

Izložba mačaka TICA

Izložba mačaka TICA

Izložba mačaka TICA


Dok je prvog dana satima vejao sneg, a mi se čudili kako ga Austrijanci nimalo ne poštuju tj. munjevito čiste sa ulica i trotoara, u prijatnoj atmosferi tople hale pred sudijama su se smenjivale savršeno negovane - kraljice mačke.

Nadamo se da ćete uživati u ovim kadrovima!

Posetioci koji dolaze sa mobilnih uređaja kliknite OVDE da bi mogli da pogledate galeriju fotografija sa izložbe. Sve fotografije su autosko delo i nije dozvoljena njihova upotreba bez dozvole.

Smartphone and tablet viewers CLICK HERE to open gallery from the show.

Please do not SHARE, copy or reproduce photos without prior permission. Licencing information: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121