Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Sunday, 06 December 2015 09:14

Ruski popovi sa mačkama na kalendaru za 2016

  • Print

Poziranje sa mačkama za kalendar - nesvakidašnji potez pripadnika Ruske pravoslavne crkve.

Kalendar za 2016. godinu prikazuje 12 nasmejanih pravoslavnih sveštenika kako sede u svojim mantijama dok im društvo u krilu, na ramenu ili grudima prave njihove prelepe mačke.

Na ideju da prikaže sveštenike sa njihovim mačkama došla je novinarka Ksenija Lučenko koja piše za ruski internet magazin Pravmir.ru. Ovo je prvi put da pripadnici najveće verske zajednice u Rusiji učestvuju u nekom sličnom poduhvatu.

Konzervativna i zatvorena Ruska pravoslavna crkva se obično ne upušta u ovakve poduhvate, niti ih odobrava. Kako bi predupredili eventualne komplikacije, novinarka i popovi koji su se slikali sa svojim macama su sve uradili samostalno i bez traženja bilo čije dozvole.

Ruski popovi sa mačkama na kalendaru za 2016

Ništa nije režirano, dakle u pitanju su zaista mačke sveštenika sa fotografija. Učestvovali su oni koji su bili raspoloženi i koji su imali mačku. Kalendar je zapravo nastao iz projekta u kome su umetnički fotografi magazina Pravmir beležili svakodnevni život ruskih popova. Pregledajući fotografije, izdvojilo se nekoliko njih gde sveštenici provode vreme sa svojim mačkama. Novinarka Lukačenko je pomislila kako možda ne bi bilo loše pitati i druge popove da li žele da se slikaju sa mačkama, a ostalo je već istorija :)

Viši starešina RPC koga su novinari pitali šta misli o kalendaru sa popovima Ruske pravoslavne crkve, odgovorio je da nije u pitanju veliki greh. Potom je dodao "ali ga ja nikad ne bih okačio na svoj zid".

Ruski popovi sa mačkama na kalendaru za 2016

Većina medija u Rusiji je sa odobravanjem propratila ovu neobičnu vest, naglašavajući da sveštenici na fotografijama izgledaju veoma pristojno, nežno, da su nasmejani i vedri, dok su mačke lepe i otmene.

Kalendar je inicijalno štampan u samo 1000 primeraka, pod imenom "Поп+Кот" ("pop+mačka" na ruskom) ali će po svemu sudeći biti dodatnih izdanja jer je prvo rasprodato munjevitom brzinom.

Ruski sveštenici sa mačkama kalendar 2016

Kako se vama dopada ovaj kalendar? Napišite nam u komentarima!

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121