Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Saturday, 01 March 2014 10:59

Marmis cattery odgajivačnica mačaka

  • Print

Persijanke i egzote :)

Počelo je sasvim slučajno, a onda preraslo u nešto što je postalo deo našeg života.

Još od detinjstva se kroz naš život provlačio mačji svet.
Prva rasna, persijska mačka, po imenu Mima, pre petnaest godina se uselila u naše živote. Zahvaljujući njoj i njenom odgajivaču, Milanu Biseniću, u nama se razvila ljubav prema toj rasi. Tu smo naučili prve korake i dobili osnovne instrukcije i prave savete koji su nam kasnije bili od velike pomoći. Vremenom, pored Mime, došle su i ostale mace koje su proširile našu mačju porodicu.

Kako smo što duže bili u felinologiji, tako se i javljala veća želja za unapredjenjem rase. Pošto je cilj naše odgajivačnice da uzgajamo genetski zdrave, kućne mace sa izložbenim potencijalom, u dalji uzgoj koristili smo samo zdrave, najbolje primerke koji su i na izložbama pokazivali odlične rezultate.

Drugim rečima, od linija koje smo imali, izvukli smo ono sto je najbolje i od toga lagano počeli da pravimo prepoznatljivu liniju Marmis mačaka. :)

Marmis cattery odgajivačnica persijskih mačaka i egzota

Bilo je očigledno da u uzgoj moramo ubaciti i nove linije i da napravimo saradnju sa ljudima koji imaju istu ili slicnu viziju kao i mi. Uz konsultacije sa Nenadom Bižićem (Quercus Cattery)  i njegovom podrškom, u naš uzgojni program dolazi mačak iz La’Noitan odgajivačnice. To je mačak izuzetnog genetskog potencijala koji je nama dosta doprineo u uzgoju.

Sledeće generacije mačića idu stopama svojih predaka i postižu sve bolje rezultate na izložbama kako kod nas, tako i na izložbama u inostranstvu.
Marmis porodica se širi za dva  člana, a to je dečak  iz D’Eden Lover odgajivačnice i to od njihovih najboljih exo linija i devojčica kornjačevina silver tabby bikolor iz  Quercus odgajivačnice.

Marmis cattery odgajivačnica persijskih mačaka i egzota

Marmis cattery odgajivačnica persijskih mačaka i egzota

Zahvaljujući novim egzotama, mi dobijamo prvo egzota mače koje na izložbi u Austriji osvaja 5 finala.  

Marmis cattery - odgajivačnica perijskih mačaka i egzota

Marmis cattery - odgajivačnica perijskih mačaka i egzota

Prateći svetske trendove u uzgoju i željom da se ima nešto posebno, ženka iz Marmis uzgoja se pari sa muzjakom Purrinlot linije koji u sebi ima gen za različitu boju očiju (odd eyes) kod bikolora (slika gore). U tom leglu radja se devojčica baš kakvu smo želeli i što se tiče tipa i što se tiče boje očiju koja je jedinstvena na našim prostorima. I tako Marmis porodica postaje bogatija za još jedan člana. Ona sa nepunih godinu dana i samo dve izložbe postaje Quadruple Grand Champion.

Uspesi na izložbama postaju sve veći. Pored mnogih Grand Championa, Marmis odgajivačnica dobija i prve Regional Winnere ( SGC Marmis Poker Face i QGC Marmis Piece of Cake) iz svog uzgoja, koji su visoko kotirni na TICA listama i postaju prepoznatljivi na izložbama.

Marmis cattery - odgajivačnica perijskih mačaka i egzota

Marmis cattery - odgajivačnica perijskih mačaka i egzota

Svako Marmis leglo je planirano i svako mače je plod strogo kontrolisanog uzgoja. Mačići rastu u kućnim uslovima okruženi našom pažnjom i ljubavlju i  kao i sve ostale mace deo su naše porodice. Do momenta kada su spremni za novi dom, mačići budu dobro vaspitani i socijalizovani sa svim higijenskim navikama.

Marmis mačića sada ima u Kanadi, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Egiptu, Qataru, Grčkoj, Bugarskoj, …i u drugim delovima sveta i svi novi vlasnici su zadovoljni i ponosni na naše mačiće.

Slavica i Milan Makrin  -  Marmis Cattery WEB

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121