- Zdrava maca - Royality SHOW http://zdravamaca.rs Thu, 18 Jul 2024 21:57:22 +0200 Joomla! - Open Source Content Management en-gb Devojka rizikovala život da spase mače sa autoputa! (VIDEO) http://zdravamaca.rs/zabava/item/736-devojka-rizikovala-zivot-da-spase-mace-sa-autoputa-video http://zdravamaca.rs/zabava/item/736-devojka-rizikovala-zivot-da-spase-mace-sa-autoputa-video Devojka rizikovala život da spase mače sa autoputa! (VIDEO)
Mesto događanja: autoput kroz Petrograd u Rusiji. Akteri: izgubljeno mače i hrabra devojka.

Koliko god bile spretne i brze, životinje jednostavno nisu u stanju da se snalaze u gustom saobraćaju. Ekstremna varijanta saobraćajnice je upravo autoput, gde vozila jure velikim brzinama. I na kome nije slučajno zabranjeno ljudima da ga prelaze peške...

Nažalost, jedno dezorijentisano mače je nekako uspelo da se nađe prvo u zaustavnoj pa zatim i u desnoj traci autoputa. To je videla grupa devojaka od kojih jedna nije oklevala ni čas da stupi u akciju.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=LVZ0ON6mYUQ{/youtube}

 

I dok se nesumnjivo divimo njenoj hrabrosti, ova situacija je lako mogla da se završi i mnogo neprijatnije...

Čuvajte svoje mačke i druge ljubimce (u zatvorenom prostoru! :)

 

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Sun, 08 Oct 2017 09:38:48 +0200
Lego mačke? Da, želimo ih! http://zdravamaca.rs/zabava/item/731-lego-macke-da-zelimo-ih http://zdravamaca.rs/zabava/item/731-lego-macke-da-zelimo-ih Lego mačke? Da, želimo ih!
Volite LEGO? Naravno. A podrazumeva se da volite mačke. Čitajte dalje!

Jedna kompanija iz Hong Konga odlučila je da tržištu ponudi figure mačaka (i drugih životinja), u Lego stilu.

Istražujući tržište shvatili su da mnogo ljubitelja mačaka i Lego kockica želi da poseduje veliku Lego mačku.

Ovako im je uz detaljno uputstvo omogućeno da imaju jednu ili više figura mačaka u prirodnoj veličini, u kockastom stilu.

 

 

U ponudi je nekoliko boja i poza domaćih mačaka. Cena jednog kompleta je za naše prilike dosta visoka i iznosi od 55-75€.Lego mačke u spavaćoj sobi

Lego mačka u spavaćoj sobi

Lego mačke u spavaćoj sobi

Proizvođači tvrde da će mačka nakon sklapanja ostati čvrsta i da se neće lako raspasti.

Pored mačjih figura u ponudi su i "kockasti" Lego portreti mačaka, koje možete videti na nekim od ovih fotografija.

Lego mačke u dnevnoj sobi


Lego mačke u dnevnoj sobi


Lego mačke u dnevnoj sobi


Lego mačke u dnevnoj sobi

Lego mačka na klaviru

Lego mačke u dnevnoj sobi

Izvor podataka: JEKCA World

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Wed, 16 Aug 2017 09:58:43 +0200
50 najboljih SVETSKIH grafita sa mačkama! http://zdravamaca.rs/zabava/item/724-najbolji-grafiti-sa-mackama http://zdravamaca.rs/zabava/item/724-najbolji-grafiti-sa-mackama 50 najboljih SVETSKIH grafita sa mačkama!
Volite mačke - volite street art - volite grafite?

Mačke su mnogim ljudima bili inspiracija, od početka vremena kada su ušle u naše domove. Divili su im se nekada, i danas im se dive razni ljudi, od poznatih umetnika, pisaca, slikara, muzičara, državnika, glumaca, sportista... do nas običnih ljudi.

Umetnici su svoje impresije i zahvalnost mačjoj vrsti opisali na sebi svojstvene načine, u pesmama, prozi, slikama i skulpturama, govorima...

Moderna umetnost, konkretno street art, ili kako najčešće kažemo - grafiti - predstavljaju jedinstven način izražavanja današnjih vizuelnih umetnika. Njihovi crteži, sličice pa i veliki murali sa mačkama krase najrazličitije kutke naše Planete.

Stoga smo proveli par sati pregledajući više stotina mačjih grafita iz celog sveta, i odabrali 50 najboljih samo za vas! Uživajte! :)

Grafit u Beogradu - TKV
Street art u Beogradu. Autorka: TKV

Benksijev grafit mačke u razrušenoj Gazi
Benksijev grafit mačke u razrušenoj Gazi

Mačji street art - Bordallo
Autor: Bordallo

Grafit divlje mačke u Londonu
Grafit divlje mačke u Londonu

Grafit u Velikoj Britaniji, kancelar Mjao
Veliki vođa Mjao

Ostale grafite pogledajte u galeriji dole:

 {gallery}grafiti:::0:0{/gallery}

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Mon, 03 Jul 2017 19:55:51 +0200
NAJLUĐI oglas za udomljavanje mačke IKADA! http://zdravamaca.rs/zabava/item/721-najludji-oglas-za-udomljavanje-macke http://zdravamaca.rs/zabava/item/721-najludji-oglas-za-udomljavanje-macke NAJLUĐI oglas za udomljavanje mačke IKADA!
NAPOMENA: Mister Bigls nije dostupan za prekookeanska usvajanja, a znajući kakav je nitkov, naravno da bi bio 100 puta gori…
]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Thu, 08 Jun 2017 09:03:09 +0200
Kada bi vam mačka bila šef? Zamislite samo... http://zdravamaca.rs/zabava/item/713-kada-bi-vam-macka-bila-sef-zamislite-samo http://zdravamaca.rs/zabava/item/713-kada-bi-vam-macka-bila-sef-zamislite-samo Kada bi vam mačka bila šef? Zamislite samo...
NOVAC. MOĆ. POSLASTICE!

Šefove na poslu retko možemo da biramo, mada bi život bio lepši kada bi bili više nalik mačkama :)

"Avanture biznis mačora" je internet strip koji crta i piše Tom Fonder, duhovito ilustrujući fiktivni život najbogatijeg svetskog plejboja mačora. Strip se obično objavljuje jednom nedeljno i to obično petkom. 

Biznis-mačak je ŠEF. Milioner. Poslovni maher. Mačor.

Jedini magnat tajkun koji se hvali svojim luksuznim mačjim toaletom i ručno pravljenim unikatnim mačjim dvorcem, Biznis-mačor upravlja multimiolionskom korporacijom u pauzama između dremanja na tastaturama, penjanja po drveću sa koga ne ume da siđe, traženja da ga puste napolje, zatim da ga puste unutra, pa da ga opet puste napolje...

U slobodno vreme on uživa gledajući kroz prozor dok ga po stomaku češkaju uglađeni saradnici i pomoćnici.

Davanje leka mački ume da bude komplikovano

 

Mačka donosi mrtve ptice kao poklon
(Hej, zaslužio si!)

 

Mačka najviše voli da leži na tastaturi

(Samo nastavi sa tim što si radio!)

 

Jelka je savršena stvar za rušenje, ako ste mačka

 

Šolje služe da budu gurnute sa stola, ako ste mačka

 

Mačka traži da joj se otvore vrata, ali nije sigurna da li želi napolje

 

Otvorena fioka je savršeno mesto za zavlačenje, ako ste mačka

(Upomoć!)

 

Ako nešto radite, mačka baš tada voli da vam sedne u krilo

 

Stigao je novi fotokopir? Kakva mu je kutija?

(Stigao je novi fotokopir? JUPI!)

 

Sečenje noktiju kod mačke može biti komplikovanije nego što se činiAutor stripa Tom Fonder je diplomirao režiju ali se filmom nikada nije bavio. 2014. godine je u šali nacrtao ovog sivog poslovnog mačora a crtež je postao viralan i videlo ga je više od milion ljudi... Tom je tako postao crtač stripova igrom slučaja...

Sajt autora na kome možete redovno pratiti nove avanture mačora milionera - businesscat.happyjar.com

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Wed, 10 May 2017 18:14:23 +0200
Kreativna kampanja za udomljavanje životinja uz pomoć optičkih varki! http://zdravamaca.rs/zabava/item/712-kreativna-kampanja-za-udomljavanje-zivotinja http://zdravamaca.rs/zabava/item/712-kreativna-kampanja-za-udomljavanje-zivotinja Kreativna kampanja za udomljavanje životinja uz pomoć optičkih varki!
Svi znamo da je fotografija moćan način za slanje poruke. Nedavno započeta kampanja jednog azila za životinje u Indiji je…

 

Serijal fotografija snimljenih za udruženje "Svet za sve" (World for All) prikazuje da u porodici uvek ima mesta za kućnog ljubimca, i to čine na prilično pametan i jedinstven način. One podsećaju na optičke varke sa dvostrukim značenjem, samo što su dobijene uz pomoć fotoaparata, a ne crtanjem.

Indijski fotograf Amol Jadhav je napravio više snimaka porodica i upotrebom određenih pozadina, senki i svetla stvorio prazan prostor u obliku životinja.

Silueta mačke

Kada pogledate fotografije na manjem ekranu, poput mobilnog telefona, prvo ćete videti siluetu mačke, psa ili zeca. Tek kada ih otvorite na većem ekranu videćete koliko je u stvari dobra ideja u pitanju.

Svi ljubitelji životinja i fotografi su oduševljeni izgledom ovih fotografija. Zaista su odličan način da se pošalje poruka o usvajanju ljubimaca, i da se to učini na elegantan način. Sa druge strane, veoma je interesantno kako je postignut ovaj efekat, uz igru svetla, senki, pozadine i pozicije modela. Upotreba Photoshop-a svakako nije bila preterana.

Silueta psa

Optičke varke sa dvostrukim značenjem su zabavne i interesantne, ali se češće viđaju kao crteži ili slike. Kao fotografije se retko sreću, jer je teže izvesti ih, a nije ih lako ni osmisliti... Kao dodatni bonus ove optičke varke šalju jasnu i upečatljivu poruku koju će svako ko ih vidi dobro upamtiti.

Silueta zeca

Lepe i kvalitetne fotografije mačića i štenaca su slatke i mogu ljude zainteresovati i motivisati da usvoje ljubimca, ali je ova kampanja bez sumnje napravila korak napred po pitanju kreativnosti.

Uživajte u ovim fotografijama, podelite ih sa prijateljima, i ne zaboravite - uvek ima mesta za kućnog ljubimca!

 

 

Izvor informacija: Designyoutrust

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Thu, 20 Apr 2017 20:22:46 +0200
Mačja žurka u slivniku! http://zdravamaca.rs/zabava/item/708-macja-zurka-u-slivniku http://zdravamaca.rs/zabava/item/708-macja-zurka-u-slivniku Mačja žurka u slivniku!
Japanski fotograf koji najviše vremena provodi beležeći lepotu uličnih mačaka, a jedno mesto u gradu posebno voli.

U toj ulici, čiji ime ne želi da objavi na internetu, postoje rupe na pločniku koji pokriva slivnike. Mačke su otkrile da se (jedva) mogu provlačiti, i od tunele pod ulicom učinile svojim igralištem.

Fotograf Nian Kiči (Nyan Kichi) redovno dolazi na ovo mesto, donosi hranu i igračke mačkama, igra se sa njima a za uzvrat ima priliku da napravi jedinstvene fotografije.

Kao što vidite, mačkama zaista nisu neophodne skupe igračke kako bi se dobro zezale! :)

Japanski fotograf i njegove omiljene ulične mačke
Fotograf i njegove drugarice :)))

Mačke koje se igraju u slivniku ispod ulice
Savršeno mesto za mačju igru - tunel slivnika ispod ulice

Japanske ulične mačke
Mačje veselje kada dođe fotograf da im donese poslastice i da se sa njima poigra...

Mačke koje se igraju u slivniku ispod ulice
U tunelu, usred mraka...

{gallery}japanske-ulicne-macke:::0:0{/gallery}

 

 

Instagram nalog fotografa Nyankichi5656

 

 

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Sun, 26 Mar 2017 10:56:35 +0200
Mačka kao stonoga ili zglobni autobus? http://zdravamaca.rs/zabava/item/704-macka-kao-stonoga-ili-zglobni-autobus http://zdravamaca.rs/zabava/item/704-macka-kao-stonoga-ili-zglobni-autobus Mačka kao stonoga ili zglobni autobus?
Srećom, u pitanju je samo urnebesna greška panoramskog softvera na mobilnom telefonu!

Digitalna fotografija je praktična, uglavnom pouzdana i omogućava sve lakše pravljenje fotografija svakom vlasniku i osrednjeg mobilnog telefona. Ipak, kada se dogodi greška, rezultati itakako umeju da iznenade. Ukoliko ste na svom telefonu pravili panoramske snimke, sigurno ste primetili neobične detalje ukoliko se nešto pomeralo, bilo ljudi, životinje ili vozila... Naime, dok pomerate svoj telefon u željenom pravcu, fotoaparat u kontinuitetu snima veliki broj pojedinačnih snimaka, nešto poput video kamere.

Zatim softver u telefonu ima nimalo lak zadatak da neke od tih fotografija spoji uz što manje primetnih "grešaka", u cilju pravljenja panorame. Čim se u kadru nešto pomera, to najčešće znači da će panorama biti neuspešna, smešna a često i bizarna.

Hanamomoact, korisnica Twitter-a i velika ljubiteljka mačaka, smislila je kreativan način da iskoristi greške u tom procesu pravljenja panorama. Ona je trenutno nastanjena u blizini mesta Al-Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pomeranjem mobilnog telefona u pravcu u kome se kreću ove pustinjske mačke, fotoaparat bi praktično više puta snimao sličnu pozu mačke i "lepio" je preko nje same u panorami. Efekat malo podseća i na "bagove" kojih se verovatno sećate iz Windows 95/98 operativnog sistema.

Urnebesni rezultati su VEOMA dugačke mačke sa još većim brojem nogu...

Mačka stonoga, autobus ili zmija?

Mačke stonoge, autobusi ili zmije?

Pustinjska mačka sa sto nogu!

Mačka i Pekmen od peska

Mačke stonoge, zglobni autobusi, zmije,...asocijacija je i previše! :)))Ista autorka je prošle godine postala poznata čuvenom optičkom iluzijom svoje trobojne mačke koja se "providi" jer ima tufne na sebi identične boji peska...

Autobus-mačka Ghibli anime crtani filmAutorka fotografija je poreklom iz Japana, sve piše na svom jeziku i prate je najviše korisnici Twitter-a iz te zemlje. Korišćenjem automatskog prevoda, japanskim ljubiteljima mačaka su se ove interesantne "greške" jako dopale.

Još jedna neverovatna koincidencija je i sličnost sa autobus-mačkom po imenu Gibli iz japanskog Anime crtanog filma "Moj komšija Totoro" (Ghibli, My Neighbour Totoro).

Evo i još nekih fotografija mačaka iz ovih pustinjskih predela...od iste autorke naravno...


Mačka na pesku pruža šape ka vlasnici

Mačka na prozoru tradicionalne kuće

Mačka u pustinji

Mačka u pustinji

Mačka u pustinji

  Izvor podataka i fotografija: Hanamomoact/Twitter

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Thu, 09 Feb 2017 16:12:55 +0100
Bračni par spasao mačku zarobljenu u ledu na -35 stepeni! (VIDEO) http://zdravamaca.rs/zabava/item/687-macka-spasena-iz-leda-na-35-stepeni http://zdravamaca.rs/zabava/item/687-macka-spasena-iz-leda-na-35-stepeni Bračni par spasao mačku zarobljenu u ledu na -35 stepeni! (VIDEO)
Ljubitelji mačaka širom sveta strepeli gledajući spasavanje mačke zarobljene u ledu.

Ruski bračni par slučajno je pronašao nepokretnu dugodlaku mačku usred zaleđene bare. Ubrzo su shvatili da su mački noge okovane ledom.

Toplom vodom i uz puno pažnje i truda ubrzo su uspeli da oslobode (ne)srećnu macu. Ženi sa snimka je bilo potrebno da nekoliko puta napuni posudu zagrejanom vodom i da je sipa preko zaleđenih šapa mačke. 

Na kraju je led popustio pred naporima ovo dvoje dobrih ljudi, i mačka je bila slobodna!

Sve dok je operacija odleđivanja trajala, muž je držao mačku i snimao, komentarišući koliko je hladno bilo tog jutra u mestu Zlatoust, u blizini Čeljabinska, u regiji Urala.

Spasavanje mačke iz leda


Ne zna se tačno kako je mačka dospela u ovu situaciju. Verovatno se sakrila od ledenih padavina ispod automobila čiji je motor bio topao, ali je zatim zaspala, motor se potom ohladio, a bara zaledila. Sutradan ujutru automobil je otišao dalje, a mački su sve četiri šape ostale zarobljene u ledu.

Nakon što je oslobođena ledenih okova, maca je umotana u ćebe i odneta u toplinu doma ovog bračnog para.

Autor video snimka je zabrinutim YouTube gledaocima napisao da su odmah pozvali veterinara koji joj je dao lekove protiv zapaljenja. Maca je po proceni veterinara mlada, i ima oko 8 meseci. Isto veče kada je spasena, maca je počela polako i da hoda.

Srećna koliko je teška!

Tri dana nakon akcije spasavanja ova dugodlaka maca je oglašena za udomljavanje na društvenim mrežama. Ubrzo se javila devojka iz kraja koja ju je usvojila i kod koje maca sada živi, zdrava i veoma živahna! :)

Zabrinuti gledaoci iz celog sveta koji su preko interneta pratili celu priču mogli su da odahnu, pa su zasuli YouTube porukama podrške i pohvala dobrim ljudima koji su spasili čupavu macu. 

"Povraćena vera u ljudskost!", "Svaka čast ljudi", "Bravo i pozdrav iz Poljske, zaslužili ste piće!", samo su neki od komentara ispod video klipa...

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=65ahod1lu0k{/youtube}

Dve nedelje nakon "odleđivanja", spasioci mace su imali direktno uključenje u TV program, gde su je preko video linka prikazali živu i zdravu. I prilično zbunjenu! :)))

Ništa lepše od priče o mačkama sa srećnim krajem! :)

PS. Tokom zime uvek pre nego upalite motor svog vozila lupkajte malo po haubi kako bi eventualni "slepi putnici" mogli bezbedno da napuste sklonište automobila pre nego krenete.

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Video klipovi Thu, 22 Dec 2016 17:10:52 +0100
Kanadski ris Maks prede kao velika kućna maca! (VIDEO) http://zdravamaca.rs/zabava/item/680-kandski-ris-prede http://zdravamaca.rs/zabava/item/680-kandski-ris-prede Kanadski ris Maks prede kao velika kućna maca! (VIDEO)
Maks je kanadski ris koji kao ambasador životinja edukuje javnost o važnosti očuvanja staništa divljih mačaka.

Iako su razlike između divljih i domaćih mačaka velike, one su u nekim stvarima gotovo identične. Predenje im je jedna od zajedničkih osobina. I naše umiljate domaće mačke ali i opasne divlje mačke predu kada ispoljavaju emocije.

Poslušajte samo kako to izgleda kada jedna "beba" ris umiljato prede dok ga mazi njegova vlasnica i trener.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=EO_-1NEcoXk{/youtube}

Sigurno ste prvo pomislili odakle nekome ris. Nažalost, na svetu i dalje postoje Zoo vrtovi, a ovaj četvorogodišnji ris je rođen u jednom takvom mestu.

Kanadski ris Maks ambasador divljih životinja

Maks, svojevrsni životinski ambasador trenutno (novembar 2016.) ima preko 18kg! To je njegova najveća težina do sada. Njegovo telo se priprema za zimu povećavajući masu i gustinu dlake. Na kraju ovog video snimka se vidi kako je pošao šapom ka vlasnici ali je i ona vremenom razvila brze reflekse, obučavajući jednu tako impresivnu mačku. Maks nije ni potpuno divlja niti sasvim pripitomljena mačka. Rođen je 2011. u zoo vrtu i nije moguće njegovo vraćanje u divljinu. Organi za varenje mu nisu zdravi. Konkretno, njegov pankreas ne radi kako treba, te su mu svakodnevno potrebni specijalni enzimi u hrani.

Maksova starateljica se bavi edukacijom ljudi o životinjama koje žive u prirodi. Radi sa nekoliko egzotičnih životinja i ovim kanadskim risom. Sve te životinje su ambasadori živog sveta koji rade na informisanju javnosti i podizanju svesti o očuvanju prirode i staništa. Prema rečima njegove starateljke, Maks je isključivo treniran upornošću i pohvalama.

Zahvaljujući uspešnom procesu prilagođavanja na boravak sa ljudima, Maks može izlaziti u javnost na povocu tokom javnih prezentacija i predavanja.

Kanadski ris Maks ambasador divljih životinja

Kanadski ris Maks ambasador divljih životinja

Nije lako snimiti izlive nežnosti... Ovde možete videti kako ris izbija vlasnici telefon iz ruke! :)))

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=GJ9n2L2eOLE{/youtube}

Maks ovde nije bio u svom uobičajenom raspoloženju za maženje. Ipak, nije mu bio problem da gledaocima pokaže svoje moćne kandže!

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=XHjm5kJDVv0{/youtube}

Maks kao svaka mačka voli dobro da onjuši sve živo, oliže ono što mu se učini interesantno, ali ni u jednom trenutku ne prestaje da prede, kao RIS! :)

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=z_0jJiM7nyU{/youtube}


Izvor podataka:
WildlifeBernie/YouTube

 

]]>
crnamrlja@gmail.com (Zdrava Maca) Zabava Thu, 17 Nov 2016 17:46:08 +0100