Zdrava maca - Royality SHOW

Vi ste ovde: Home / O mačkama / Izložbe mačaka / Izložba mačaka u Mikser House-u 2014.
utorak, 16 decembar 2014 10:40

Izložba mačaka u Mikser House-u 2014.

  • Штампа

Prva felinološka manifestacija u Srbiji po pravilima WCF federacije.

U organizaciji nedavno osnovanog felinološkog društva LePetit iz Beograda, u nedelju 14. decembra u prijatnom ambijentu Mikser House-a uspešno je održana međunarodna izložba mačaka pod imenom "Mrnjau Fest". Ono po čemu se razlikovala od dosadašnjih sličnih izložbi su pravila po kojima su mačke ocenjivane.

U svetu postoje tri "glavne" felinološke organizacije, a u Srbiji je prvi put održana izložba prema pravilima Svetske felinološke federacije - WCF (World Cat Federation). Osim ove, postoje TICA i FIFe. Galerije dosadašnjih izložbi mačaka koje ste imali prilike da gledate na našem sajtu su održavane prema TICA pravilima.

Način ocenjivanja i dodele titula se razlikuju između ovih organizacija, te su se ovoga puta izlagači i odgajivači sreli sa novim sistemom i imali priliku da nauče kako to sve funkcioniše u WCF. Komentari učesnika su različiti, nekima se baš ovo dopada, drugima i ne baš, što je i očekivano jer svako bira način takmičenja koji mu najviše odgovara.

Sa aspekta posmatrača (i fotografa) dileme zapravo i nema, TICA način ocenjivanja je značajno otvoreniji za komunikaciju kako izlagača i sudije, tako i publike i sudije, a postoji daleko više vremena za fotografisanje mačaka jer se sudije poigraju sa svakom od njih.

Izložba mačaka u Mikser House-u 2014.

Izložba mačaka u Mikser House-u 2014.

Sem izložbe mačaka, u (pomalo mračnom) Mikseru su bili organizovani i brojni sadržaji sa mačkama kao centralnom temom. Tu su bile kreativne radionica za najmlađe, slikanje mačjih brkova na licima klinaca i prodajne izložbe interesantnih rukotvorina za mačkoljupce, od jastučića, minđuša, ogrlica, prostirki do majica i drugih unikatnih odevnih predmeta...

Kako sigurno niste otvorili ovaj link da bi čitali tekst već da bi gledali fotografije mačaka, ostaje da čestitamo organizatorima jer za ovakav poduhvat nesumnjivo treba jako puno truda i energije, te da se nadamo da će naredne godine biti održana još bolja i veća WCF izložba.

Posetioci sa mobilnih uređaja neka kliknu OVDE - Visitors on mobile devices (Apple, Android) click HERE!

Ukoliko želite da koristite ove fotografije na svojim internet stranicama, javite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Kako se vama dopala ova izložba? Napišite nam u komentarima svoje iskustvo! :)

Prijavite se na Zdrava maca info

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121