Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Ishrana mačke / Zanimljivosti / U poseti Garfildu - najstarijem mačku u Srbiji
Friday, 01 July 2016 21:43

U poseti Garfildu - najstarijem mačku u Srbiji

  • Print

Mačak Garfild je sa 24 godine nezvanično najstarija mačka u Srbiji.

Prema rečima njegovog vlasnika Branislava Šoškića, Garfild je došao na svet, tj. omacila ga je mama 12. novembra 1992.god!

Imao je još dva brata, jedan od njih je živeo do 2010. god. a drugi do 2011.god. Takođe i majka Garfildova je živela 21 godinu što dovolno govori o kvalitetu njihovih gena. 

Pošto je Garfild ostao u kući kod nas naučio je mnoge stvari koje mačkama nisu svojstvene, bar tako sam čitao u literaturi.

U mlađim danima je bio veoma aktivna mačka, vraćao je npr. lopticu od staniola kada mu se baci, kao pas koji aportira. Voleo je da igra žmurke sa decom, ali da on njih traži. I strašno je voleo da gleda crtane filmove.

 

Garfild - najstariji mačak u Srbiji

 

Garfild - najstariji mačak u Srbiji

Garfild nekad.... i sad...

Garfild - najstariji mačak u Srbiji


Kako je pored ljubavi i nege vlasnika za njegovu dugovečnost zaslužna i Royal Canin hrana, nedavno smo ga posetili u njegovom domu na Novom Beogradu.

=======================

Danas Garfild skoro da ne čuje i ima dijabates zbog koga isključivo jede specijalnu veterinarsku dijetu Royal Canin Diabetic.

Garfild - najstariji mačak u Srbiji

I pored svojih godina, Garfild je živahna mačka koja hoće i da se pomazi, i da požuri ka činiji kada mu se sipa hrana! Moramo priznati da mu objektiv fotoaparata i nije omiljen, ali smo uspeli da napravimo nekoliko fotografija. :)

Sem Garfilda njegovi vlasnici imaju još jednog seniora, mada znatno mlađeg, koji je trenutno na režimu skidanja kilograma i jede hranu Royal Canin Satiety.

Najbolji prijatelj Garfilda najstarijeg mačka u Srbiji

 

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121