Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Sunday, 08 October 2017 09:54

Otvorena prva forenzička laboratorija koja se "loviti" serijskog ubicu mačaka

  • Print

Procenjuje se da je bolesni napadač ubio i osakatio oko 250 mačaka.

Forenzičari rade na tome da se uđe u trag serijskom ubici mačaka.

ArroGen Veterinary Forensics je prva britanska forenzička laboratorija koja se bavi istragama krivičnih dela protiv životinja, kako bi pomogli policiji i udruženju RSPCA da pronađe i sudski kazni počinitelje. 

Laboratorija će ponovo ispitati slučaj "Krojdonskog mačkoubice" koji je počeo sa sakaćenjem i komadanjem mačaka u južnom delu Londona 2014. godine, izveštava Tajms.

Počinilac je delovao unutar prstena koji čini saobraćajnica M25 oko Londona, ali su se napadi raširili i na druge delove zemlje, uključujući Birmingem i Mančester.

Tela nekih od mačaka su sačuvana u zamrzivačima tokom potrage za napadačem, koji je do sada izbegao hvatanje.

Tim naučnika će upotrebiti DNK analize kako bi pokušao da uhvati ubicu mačaka, kao i da odredi koliko tačno mačaka je ubio isti počinilac, izuzimajući one koje su možda napadnute od strane divljih životinja.

Laboratorija je rezultat saradnje Veterinarske škole Univerziteta u Sariju (University of Surrey’s Veterinary School) i kompanije ArroGen Forensics sa sedištem u Oksfordu.

Vlasnici mačora koji je nakon teške povrede uginuo i smatra se žrtvom krojdonskog mačkoubice
Amber Lewis i njen sin Liam čiji je mačak Leo uginuo nakon što mu je neko odsekao nogu. Pretpostavlja se da je počinilac masovni ubica mačaka iz Krojdona.


Dr Alexander Stoll, poznati forenzički veterinarski patolog je za Tajms izjavio da će laboratorija pružati sve vrste analiza kada su u pitanju krivična dela nad životinjama.

"Već imamo puno dokaza da nasilje prema životinjama može biti deo nasilja u porodici, a postoje dokazi koji ukazuju da ljudi koji povređuju životinje češće vrše nasilje prema ljudima.", dodao je on. "Mi želimo da radimo i proučimo progresiju kriminalnog ponašanja prema životinjama na takvo ponašanje prema ljudima."

Dobrotvorna organizacija SNARL (South Norwood Animal Rescue & Liberty) pomaže policiji i organizaciji RSPCA u istrazi serijskog ubice mačaka, za koga se smatra da je takođe ubijao i lisice i zečeve.

SNARL je objavila opis čoveka za koga se misli da stoji iza desetina brutalnih ubistava.

Osumnjičeni je opisan kao belac srednjih godina (oko 40), normalne težine i visine 172-180cm. Prema dostupnim podacima, on možda ima ožiljke od akni na licu i oblači se u tamnu odeću. Opis takođe obuhvata da počinilac nosi lampu na glavi (poput planinarskih) ili ručnu baterijsku lampu.

 

Ako znamo koliko je nauka tj. konkretno DNK analiza poslednjih godina pomogla u rešavanju teških krivičnih dela nad ljudima, ne sumnjamo da će i ovaj ubica mačaka i drugih životinja uskoro stići pred lice pravde.

 

Izvor informacija: The Times

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121