Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Monday, 23 May 2016 21:54

Venčanje sa 1000 mačaka zvanica

  • Print

Ovaj mladi par toliko voli mačke da su pozvali više od 1000 njih na svoje venčanje!

Po prvi put u istoriji, jedan mačji azil sa preko 1000 mačaka bio je mesto održavanja pravog pravcatog venčanja.

Devojka i momak iz Kanade su otputovali u Kaliforniju da "stanu na ludi kamen" u najvećem otvorenom, no-kill azilu za mačke - čuvenom Cat House on the Kings.

Ovo dvoje kanađana su proputovali svet zajedno. Zaljubili su se i zatim verili. Kada je došlo vreme za venčanje, detaljno su isplanirali samu ceremoniju. Želeli su da bude posebna, kao što to žele svi budući supružnici, i da svoj zajednički život ozvaniče na mestu koje odslikava njihove životne vrednosti.

Mladenci se venčali pred hiljadu mačaka u azilu

Mladenci se venčali pred hiljadu mačaka u azilu

Odabrali su baš Kaliforniju, i jedan utorak, ispod velikog svoda od zelenila u blizini reke Kings. Njena haljina je bela bela, a njegovo odelo sivo. Jednostavna ceremonija je održana napolju - bez oltara, sveštenika i uobičajenih gostiju.

Osim mačaka... Hiljadu mjaučućih, maznih, radoznalih mačaka.

Ovim potezom, mlada Luiz Verono i mladoženja Dominik Hason su prethodne nedelje postali prvi ljubavnici koji su se venčali u Mačjoj kući na reci Kings, ograđenom placu od oko 5 hektara koji se smatra najvećim azilom za mačke u Sjedinjenim Državama. U pitanju je azil bez kaveza koji ne primenjuje eutanaziju i dom je za više od 1000 mačaka. Sagrađen je u blizini grada Freznoa (Fresno). Osnovan je pre više od 20 godina.

Kanadski par je odabrao ovo mesto jer je, poput njih dvoje, potpuno posvećeno mačkama.

Venčanje pred hiljadu mačaka

Mačke na venčanju u Kaliforniji

"Nas dvoje smo ljubitelji životinja, i želeli smo da ovaj dan učinimo posebnim" rekla je mlada za CBS47. "Želeli smo da to bude na mestu koje je blisko našim vrednostima."

Ljubav prema mačkama ih je spojila kada su se prvi put sreli, prenose reporteri koji su prisustvovali venčanju. Zabavljali su se tri godine, a veza je bila zasnovana na zajedničkim principima i centralnom interesovanju - mačkama.

"Videla sam da delimo iste poglede na svet i vrednosti koje su osnova naše veze", rekla je Verono za kanal KSEE 24.

Luiz je znala za mačji azil U Kalifoirniji dosta pre nego što je srela svog muža, i odlučila je da ga obavezno poseti u životu. Pre tri godine, posetila ga je po prvi put i odmah osetila povezivanje - sa životinjama, volonterima i samom misijom tog mesta. Od njegovog osnivanja početkom devedesetih godina XX veka, azil je spasao više od 24 hiljade mačaka i 7 hiljada pasa, prema podacima sa njihovog website-a, sterilisano je i kastrirano više od 40 hiljada drugih životinja.

Mlada sa mačkom na haljini

Kako prenosi agencija AP, vlasnica i osnivačica azila, Lajnia Latancio pretvorila je svoju veliku kuću od u svojevrsni mačji klub i preselila se u kamp prikolicu na svom placu, ulažući celokupnu ušteđevinu od penzije nakon što je saznala da mnogi obliožnji azili eutanaziraju neudomljene mačke.

"One tu imaju ovu kuću. Oko nje ima skoro 5 hektara placa. Mogu se popeti na drvo. Mogu sedeti na suncu napolju." ispričala je Latancio za AP u aprilu 2016. "To samo daje ovim životinjama razlog da žive, nasuprot preživljavanju u kavezu jer ih niko ne želi."

Izuzetno saosećanje ove plemenite žene je razlog što ju je par iz Kanade, koji je putovao skoro 5000 kilometara iz Montreala, zamolio da učestvuje u njihovoj ceremoniji - kao "svedok i zvaničnik" na njihovom venčanju, prenosi lokalni Frezno Bi (Fresno Bee). U početku se dvoumila. "Plašila sam se da ću nešto zabrljati i sve upropastiti - na primer ako zaboram šta treba da kažem”, ispričala je za ABC 30.

Na kraju su je mladenci ipak nagovorili da ih venča. Kada je došao sam dan venčanja, mačke su sa zadovoljstvom učestovale u ceremoniji. Čupava, žuta mačka je spokojno spavala na donjem delu Luizine duge venčanice. Ostale mačke su joj se penjale u krilo i po rukama mladoženje.

Mlada i mačka na venčanju

"Jedna bela mačka je čak pratila mladu dok je išla od kuće do klupice na obali gde je obavljeno samo venčanje" priča Hari Šriber, volonterka u azilu.

U sredu, dan nakon venčanja, i prvog dana medenog meseca, novopečeni bračni par je gostovao na jutarnjem programu stanice CBS 47. Očekivano, mlada je nosila majicu sa slikom mačke.

Pričali su o tome koliko je taj dan bio poseban, kako su namamili mačke na samu ceremoniju činijama hrane i uklopili ih u svoje zvanične svadbene fotografije.

Provokativno, voditeljka im je postavila pitanje o bebi. "Da li ćete usvojiti mačku? Da li će to biti vaše dete?"
"Možda, možda" odgovorila je Luiz. "Kad su mačke u pitanju nikada ne možete reći nikad."Izvor informacija: The Washington Post

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121