Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Wednesday, 26 August 2015 12:34

Upoznajte mačku koja zna više trikova od 99% pasa!

  • Print

Vozi skejt, obožava vožnju biciklom, "sedi", "lezi", "stani na dve noge" i "daj šapu" ne treba ni naglašavati! :)

Ona je domaća mačka i zove se Didža (Didga). Njen vlasnik i trener je Robert Dollwet, koji je usvojio iz azila kada je imala samo dva i po meseca. Robert se pre toga preko decenije bavio obukom pasa, prvo u vojsci S.A.D. koristeći klasične metodama "učenja" i dominacije. Nakon vojske počeo je da obučava pse i mačke za filmove u Holivudu, upoznao "kliker" metodu i motivacionu dresuru i u potpunosti ih prihvatio.

Kako kaže, mačku Didžu je usvojio da bi ljudima dokazao koliko su besmislene predrasude da mačke nisu poslušne i da ih nije moguće naučiti trikovima i poslušnosti. Učenje i obuka mačke su i za njega predstavljali znatno veći izazov, ali i daleko veću nagradu pri svakom uspešnom koraku. Robert ističe da ga je obuka mačke učinila mnogo boljim trenerom pasa, a da ceo proces naučio i njegove pse kako da se ponašaju u blizini mačaka. Svi oni su sada jedna nerazdvojna družina, ekipa koja uživa u zajedničkoj igri, vežbanju i životu pod istim krovom.

Didža, tabbby (tigrasta) mačka je danas interplanetarna zvezda, kako na internetu tako i u stvarnom životu. Njeni video snimci na YouTube-u pregledani su do sada više od 35 miliona puta, a ukupno sa YT kanalom Robertove škole za obuku pasa imaju preko 40 miliona pregleda i preko 115 hiljada pratilaca. 

Mačka predvodnik družine pasa

Mačka akrobata Didža

Robert Dolwett, talentovani stručnjak za pseći i mačji karakter je trikovima koje njegova mačka sa lakoćom izvodi stvarno dokazao da su mačke veoma inteligentne i sposobne da uče. Sve je naravno postigao primenom pozitivnih, motivacionih metoda poput onih koje se koriste u obuci vodenih životinja. Na njegovom YouTube kanalu sem neverovatnih trikova možete saznati i kako da sami naučite svoju mačku da izvodi osnovne vežbe poslušnosti kao npr. hodanje na povocu, korišćenje ljudske wc šolje i još mnogo toga.

Jedna od poruka koju Robert neprestano ističe u svojim video klipovima je da ukoliko želite novog ljubimca, uvek prvo posetite svoj lokalni azil pre nego se odlučite za kupovinu. Kao što i sami znate, u azilima svoj dom čeka ogroman broj napuštenih mačića, štenaca ali i odraslih mačaka i pasa koji svi podjednako zaslužuju ljubav i dom.

Pogledajte samo u kakvu je lepoticu izrasla Didža, napuštena ulična maca. Naravno, o njenoj inteligenciji i spretnosti najbolje govore sami video klipovi.

Izabrali smo za Vas one najupečatljivije.

Mačka Didža u vožnji biciklom:

 

Kompilacija snimaka Didže kad je bila malo mače:

 

Mačka Didža vozi skejt!Za kraj - kompilacija neverovatnih trikova koje izvodi ova fantastična mačka!

 

Izvor:
Malibudogtraining

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121