Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Friday, 14 August 2015 09:49

10 neverovatnih proizvoda za ljubitelje i vlasnike mačaka

  • Print

Kao i kada su u pitanju dečje igračke, proizvođači opreme za mačke su veoma maštoviti. Ipak, ponuda u nekim slučajevima stvarno izaziva nevericu...

Da, da, znamo da nas, ljubitelje i vlasnike mačaka, mnogi smatraju ćaknutima, uvrnutima, a ponekad i nešto gore. Mačke nam spavaju na jastucima pored glave, ujutru dok još oči nismo otvorili hranimo mačke, ne smetaju nam dlake po svim odevnim predmetima, hvalimo se kako su nas mačke izdresirale da im budemo robovi. Kolaju i glasine da neki od nas "mrtvi ozbiljni" razgovaraju sa svojim ljubimicama o svakodnevnim problemima... 

Napravili smo izbor nekih zaista neobičnih proizvoda za vlasnike i ljubitelje mačaka. Iako se svi oni prodaju u inostranstvu, u današnje vreme svaki od ovih predmeta možete poručiti preko interneta, a većinu i sami napraviti ukoliko vam se dopada ideja i imate vešte ruke.

Ne zaboravite, vašoj mački kao i drugim živim bićima treba pre svega ljubav i nega, a za stvari ćemo lako :)

Krenimo od bizarnih podmetača za šolje u obliku mačjih zadnjica! Vezeni od prijatnog i mekog materijala, nekome će se ovi podmetači sigurno učiniti simpatičnim. Ipak, da li želite da vaše piće stoji preko mačjeg du**ta? :)))
Komplet od 6 ručno pravljenih podmetača košta 40$. Ova ideja se može veoma jeftino realizovati u domaćoj radinosti, samo da smislite kako svojoj tetki ili baki da objasnite zašto vam baš treba mačja pozadina kao podmetač, u više primeraka!

Mačji podmetači za čaše i šoljeŽelite poseban ormarić za stvari vaše mačke? Uključujući postelju sa animal print šarom, i odelca, koja mački ne trebaju i prave od nje klovna? Ako nas pitate, oblačenje mačke je ponižavajuće za biće koje je savršeno baš takvo kakvo se rodilo.

Ne date se pokolebati, pa i dalje želite jedan ovakav kičasti ormarić? Bez brige, kompanija Ambers Armoire ima razne modele po ne tako strašnim cenama ;)))


Ormarić za mačje stvari, igračke i opremu


O točku za održavanje vaše mačke u idealnoj kondiciji smo već pisali pre nekoliko meseci, i smatramo da uz strpljenje i pažnju prilikom perioda navikavanja, ovo može biti korisna sprava. Naravno, najvažnije je da mačka nema strah od točka i da joj privikavanje ne predstavlja stres. Ako je par mačka raspoložena za eksperimentisanje i trčanje u ovoj napravi, trčanje joj sigurno neće škoditi...

Preko interneta se mogu poričiti više točkova za trčanje mačaka, različitih proizvođača, a cene variraju od 200-400€. Video o ovakvoj jednoj napravi za mačke možete pogledati OVDE.

Točak za mačku, trenažer za mačkuOvo je naš favorit među neobičnim proizvodima za mačke, iz više razloga. Prvo, sigurno da bi svako voleo da nema mačji toalet u kući. Drugo, svako bi voleo da uštedi novac koji se troši na kvalitetan posip. Treće, i ne manje bitno, ima li vlasnika mačke koji ne bi voleo da se pohvali pred drugima kako je naučio mačku da koristi klozetsku šolju?

Ovaj komplet sa više "uložaka" olakšava mački da vežba balansiranje na ivici wc šolje, pritom postepeno smanjujući otvor ka odvodu. Nemamo konkretno iskustvo, ali sigurni smo da bi vredelo probati. Prva faza je sa posipom bez rupe, zatim sa rupom i sa posipom oko rupe, i na kraju samo sa rupom bez posipa. Ovaj komplet košta oko 50€ i sadrži više uložaka i dvd sa upustvom za navikavanje mačke. 

Mačji set za toalet - trening za korišćenje wc šoljeVolite kampovanje? Ili bar odmaranje u ležaljci razapetoj između drveća? Nešto slično možete kupiti ili sami napraviti za svoju mačku. Ukoliko su stolice u vašem domu dovoljno velike, između njihovih nogu se može postaviti svojevrsna ležaljka za macu. Osim što će izgledati interesantno, ovakva postelja će maci omogućiti da bude izdignuta od poda, što preko zime može biti prilično korisno :)

Lepa kupovna mačja ležaljka za stolicu košta oko 25€ ali je sigurno i za 1000 dinara možete napraviti sami, uz minimalnu pomoć mašine za šivenje. (veštijima sa iglom i koncem ni mašina neće trebati)

Ležaljka za mačku - ispod stolice


Fantasy Tree / Fantastično drvo je platforma, grebalica, tunel i igralište za mačke bogatih vlasnika. Malu porodičnu firmu sa Floride "A Fantasy Forest" osnovali su 2006. godine prilično kreativni ljubitelji mačaka. Dali su mašti na volju, odbacili uobičajene oblike i pravila, i počeli da kreiraju neobične platforme, ukrašene pravim i veštačkim biljkama, sa tunelima i mačjim spavaonicama u sebi... Mora se priznati da na njihovom sajtu ima jako zanimljivih kreacija. Ono što "bode oči" su cene koje očigledno mogu da priušte imućniji vlasnici mačaka. Bez obzira na to, i ovakve kreacije je moguće napraviti u svojoj "režiji", uz par spretnih ruku i materijalima koji su kod nas prilično pristupačni.

Drvo za mačke penjalica, grebalica, poslelja, krevet, sklonište


Vaša mačka su uvek gura tamo gde ste i vi, posebno kada je u pitanju topla tastatura laptopa ili velikom monitora?

Evo još jednog interesantnog rešenja koje možete iskoristiti kao ideju za svoj kućni projekat. Omogućite vašoj maci da ima svoje mesto na vašem radnom mestu! Elegantna polica koju nudi kompanija The Refined Feline ima tri načina montaže na nameštaj, zid ili prozor u vašem domu. Cena od ~50€ se čini odgovarajuća jer se radi o lepom komadu nameštaja. Ukoliko vam je ovo skupo, a dopada vam se ideja, materijal za ovakvu poličicu/krevetić za macu neće koštati više od par hiljada dinara...na to dodajte nekoliko sati sečenja, lepljenja i lakiranja. Uz malo dobre volje imaćete jedinstvenu poličicu samo za vašu macu!!! :)

Polica za mačku, krevet, postelja, za prozor, zid ili sto


Karmin za usne u obliku mačke? Da, i to postoji.
Kompanija Paul and Joe pravi razne ekskluzivne kozmetičke proizvode, između ostalog i ograničene serije specijalinih karmina. Tu su šapice, mace sa šeširićima i svojevrsne mačje skulpturice od ruža za usne. Odlična ideja ako nas pitate, a ne sumnjamo da bi ljubiteljke mačaka rado posedovale ovakav ruž za usne.

Karmin za usne, ruž za usne u obliku mačke 


Toothpaste Oscar ili zamenski poklopac paste za zube, u obliku mačje glave? Iz čijih usta će izlaziti pasta? Hmmm, nismo sigurni šta mislimo o vome. Mada, sa druge strane, moguće da će se ovo vašem detetu jako dopasti i povećati mu interesovanje za redovno pranje zuba. Nama matorima ostaje da se čudimo zašto ova "igračkica" mačke ima samo jednu šapu?

Mačka Oskar  poklopac paste za zube


Za kraj smo ostavili najbesmisleniji proizvod koji smo uspeli da nađemo! (pravićemo se da ne znamo da postoji medaljon koji pokriva anus mačke)

Rog na naduvavanje
koji će od vaše mačke napraviti JEDNOROGA?!

Ne, ovo nije šala, ovo je realan proizvod. Nemojte ga kupiti, ni sebi, ni drugome, nikad. Ako vam neko pokloni, posvađajte se sa tom osobom.

Jednorog mačka NE NIKAKO

Da li vam pogled mačke-jednoroga sa slike govori nešto? E, baš to.

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121