Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Tuesday, 23 June 2015 15:13

Mačka Tara osvojila nagradu "Pas heroj godine" - dobro ste pročitali!

  • Print

Mačka koja je prošle godine odbranila dečaka od napada komšijskog psa dobila priznanje za svoje plemenito delo.

Godišnja nagrada "Pas heroj" koju dodeljuje azil za pse iz Los Anđelesa došla je u "šape" mačke Tare koju ste sigurno sećate po podvigu iz prošle godine.

Da, Tara je ona hrabra mačka koja je skočila na agresivnog psa koji je grizao i drmusao njenog vlasnika, šestogodišnjeg Džeremija. Za više od trideset godina tradicije, prvi put se dešava da nagrada namenjena psima koji su se istakli po nekom podvigu bude dodeljena jednoj mački.

U maju 2014. Tara je u munjevitom reakcijom oterala psa koji je napao dečaka koji je vozio bicikl ispred kuće u gradiću Bejkersfildu.

Privržena sedmogodišnja mačka, videvši da komšijski pas grize i drmusa levo-desno nogu malog Džeremija skočila je na psa i oterala ga od prestravljenog i izujedanog dečaka. Pas je kasnije uhvaćen, posmatran, proglašen agresivnim i eutanaziran kao prevelika opasnost po svoju okolinu.

Mali Džeremi Triandafilo, koji inače ima autizam, prošao je sa osam šavova i bez težih povreda zahvaljujući svojoj zaštitnici Tari. Džeremijevi roditelji, supružnici Triandafilo, ponosno ističu da je Tara njihov ponos i njihova heroina."Bili smo zaista impresionirani Tarinom hrabrošću i njenom brzom reakcijom tako da je naša komisija odlučila da ovako fascinantna mačka mora poneti titulu "Nacionalnog psa heroja godine", kaže Medlin Brenstin, predsednica Društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama iz Los Anđelesa. (Madeline Bernstein, president of the Society for the Prevention of Cruelty to Animals Los Angeles.)

Tradicionalna, 33. godišnja nagrada je porodici Triandafilo i njihovoj maci uručena sredinom juna 2015 u centru Los Anđelesa. 

Džeremijev otac Rodžer kaže da je Tara uvek u blizini njegovog sina. "Deca iz komšiluka često dolaze kod nas i igraju se sa njom. Psi takođe prolaze često, a Tara se odlično slaže sa našom kerušom Majom. Ali ako Džeremi padne sa bicikla, mačka odmah dotrčava. Ukoliko on zaplače iz nekog razloga, mačka se momentalno stvori pored njega."

On dodaje da veruje kako bi mačka verovatno pomogla i drugoj dvojici sinova, Karsonu i Konoru ako bi im zatrebala pomoć. "Tara je odrasla sa svima njima mada najviše voli Džeremija." 

Tara mačka heroina - odbranila dečaka od napada psa

Tara mačka heroina - odbranila dečaka od napada psa

Mali Džeremi i mačka Tara često provode vreme u šetnji, međusobnoj komunikaciji i igri.

Herojski čin mačke zabeležile su sigurnosne kamere oko kuće porodice Triandafilo, a taj snimak je do sada videlo preko milion. Tari je time zaradila planetarnu slavu i poštovanje podjednako kod vlasnika i ljubitelja mačaka i pasa.

Ukoliko bolje pogledate trofej koji je Tara dobila, na njemu je za ovu priliku reč "Dog" precrtana i dopisano je "Cat".


Tara, svaka ti čast! :)


Tara mačka heroina - odbranila dečaka od napada psa

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121