Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Monday, 05 May 2014 15:06

Mačka usvojila pačiće!

  • Email
Mačka i njeni pačići! :) Mačka i njeni pačići! :)

Čuda se stvarno dešavaju... :)

U Irskom gradiću Klara, bračni par Ronan i Ema Lali (Lally) imaju malu farmu punu domaćih životinja o kojoj brinu, mada im to nije glavni posao od kog žive. Iako imaju veliki broj raznih vrsta domaćih životinja, nedostajale su im patke pa su odlučili da nabave i njih. Kravama, ovcama, prasićima, kokoškama i drugim domaćim životinjama su se tako trebali pridružiti i pačići.

Ema i Ronan su tako nabavili oplođena pačeća jaja i stavili ih na posebno pripremljeno, toplo i ušuškano mesto u ambaru. Na dan kada su se izlegli, Ronan je u jednom od obilazaka paćića otkrio da su nestali. Skoro istovremeno, po njegovoj priči, iz šupe sa druge strane dvorišta iskočila je njihova mačka, i on je zaključio kako je sigurno mačka pojela pačiće.  Nekoliko sati kasnije, nakon što su bez uspeha pokušavali da pronađu pačiće svuda u okolini ambara - ugledali su mačku kako drži jedno pače u zubima, i da još dva pačeta idu za njom.

Mačka i pačići

Brzo su pokušali da mački otmu pače iz usta, i u neverici shvatili da ga ona drži jako nežno, baš kao što drži svoje mače kada ga nosi. Spustili su je na zemlju i u još većoj neverici gledali kako se pačići guraju uz mačku i kako ih ona grli i pribija uz sebe. Zatim su je pratili i otkrili kako se mačka upravo tog dana omacila. Neverovatno srećan splet okolnosti je doveo do toga da je mačka naišla na pačiće samo par sati nakon što se porodila, i u naletu majčinskog instinkta prihvatila male paperjaste pačiće kao svoju decu.

Iznenađenjima tu nije bio kraj. Naime, kada su hteli da premeste mačku i mačiće na bolje mesto, i podigli je iz njenog gnezda, pačići su visili na njenim sisama!

Kao što to sigurno znate, pačići a ni ostale ptice svakako ne sisaju mleko, i čim se izlegu iz jaja, sposobni su da traže i jedu hranu koju jedu i odrasle patke. Videti pačiće koji sisaju mleko je bio potpuno neverovatan prizor, a stručnjaci ovakvo ponašanje objašnjavaju instinktom za preživljavanjem kod pačića koji je brzo prepoznao dostupan izvor hrane i iskoristio ga. Želja za toplinom ih je samo dodatno zbližila sa mačkom.

Ronan je za svaki slučaj ipak hteo da odvoji pačiće od mačke, pretpostavljajući da će se njeni lovački instinkti vrlo brzo vratiti i da će pačići doći u opasnost ali je Ema, koja inače radi kao babica, ipak htela da malo sačekaju. Ona tvrdi da je u ponašanju majke mačke prepoznala nežnost i ljubav koju sreće svakog dana na svom poslu u porodilištu. Mačka je čvrsto grlila pačiće i svoje mačiće ne praveći razliku, kao svaka brižna majka.


Mačka i pačići

Kako su pačići rasli znatno brže od mačića, mačka je sve više brinula, jer nije mogla da ih zadrži uz sebe...Nekoliko nedelja kasnije, mačići su i dalje prilično mali, dok sada već mlade patke u stopu po farmi prate svoju maćehu dobročiniteljku - macu...

Mačka i pačići

Pogledajte video snimak, zaista je suvišno više pričati... :)

Last modified on Monday, 05 May 2014 18:11

Related items

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121